Acte noi pentru vânzarea mașinii. Modificarea kilometrajului, interzisă prin lege și pedepsită cu închisoare

Registrul electronic al istoricului vehiculelor este lovitura dură pe care o primesc samsarii de mașini. Potrivit unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputatilor, Registrul Auto Roman gestionează de acum istoricul unui vehicul, prin RAR Autopass, documentul fără de care nu se mai pot vinde maşini.

Registrul electronic al vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România va fi gestionat exclusiv de Registrul Auto Român. Astfel, de acum, se va interzice prin lege, printre altele, modificarea kilometrajului și devine obligatorie înregistrarea intervențiilor făcute în service la sistemul de frânare, de direcție și la structura de rezistență a mașinii.

Practic, atelierele autorizate vor trece în acest document intervențiile care se fac la mașini, iar informațiile vor ajunge în timp real, printr-o aplicație, la RAR.

Închisoare pentru modificarea kilometrajului

Modificarea kilometrajului va fi considerată de acum infracțiune și se pedepsește cu închisoare de până la un an. La fel și punerea în vânzare a unui vehicul cu kilometrajul modificat sau a unei mașini cu odometrul defect.

În registru vor fi figura, de asemenea, și vehiculele care au fost rechemate în service pentru defecte de fabricație. Așadar, la vânzarea unui vehicul înregistrat sau înmatriculat în România, vânzătorul trebuie, obligatoriu, să pună la dispoziția cumpărătorului acest document, RAR – Atopass.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *