Darul de nuntă sau botez poate crește cu 15-20%, din toamna lui 2023. Cât vei pune în plic

Darul de nuntă sau botez poate crește cu 15-20%, din toamna lui 2023. Iată cât vei pune în plic!

Prețurile la alimente și utilități continuă să crească, exercitând presiune asupra portofelelor noastre. Organizatorii de evenimente prognozează o toamnă dificilă atât pentru cei care se căsătoresc, cât și pentru cei care participă la aceste evenimente speciale. În toamna lui 2023, valoarea darului de nuntă poate crește cu 15-20% față de începutul anului.

Cât vei pune în plic la nuntă sau botez

Darul de nuntă în toamna lui 2023 poate ajunge la sume considerabile, având în vedere creșterea constantă a prețurilor la alimente și utilități. Pentru participanții la nunți și botezuri în acest an, pregătirea unui buget consistent devine necesară.

Pentru o nuntă organizată în București, unde costurile și pretențiile sunt mai ridicate decât în restul țării, un prieten apropiat al cuplului ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 800 – 900 de lei. Dacă vine însoțit, suma se dublează.

Valoarea darului poate varia în funcție de ziua în care are loc nunta. De exemplu, pentru un eveniment organizat într-o sâmbătă, darul potrivit ar trebui să fie de aproximativ 1.750 – 2.000 de lei. În cazul unei nunți de duminică, suma recomandată se situează între 1.600 și 1.800 de lei.

La un botez, un prieten apropiat al părinților bebelușului ar trebui să ofere între 900 și 1.000 de lei dacă vine neînsoțit, iar suma se dublează în cazul în care este însoțit.

Pentru colegii de serviciu sau vecinii proaspeților părinți, darul poate fi de minimum 650-800 de lei, potrivit antena3.ro.

Câți bani dau nașii de cununie sau botez, din toamna lui 2023

Nașii de cununie au un rol important și, prin urmare, darul lor trebuie să reflecte statutul și să nu fie mai mic de 3.200 – 3.550 de lei. Dacă nașii sunt însoțiți de cel puțin un copil, vor trebui să suplimenteze suma.

Nașii bebelușului, la fel ca și la nuntă, au un rol important și ar trebui să se pregătească cu un dar între 1.600 – 1.800 de lei.

Sursa foto: Captură YouTube, Invitatii Nunta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *