Potop în România în cursul nopții de astăzi! Ploile torențiale și grindina au făcut ravagii

Potop în România în cursul nopții de astăzi! Ploile torențiale și grindina au făcut ravagii

În cursul nopții de astăzi, potopul a făcut ravagii în România. Ploile torențiale, grindina și vântul puternic nu au iertat pe nimeni.

Ploile torențiale și vântul puternic au distrus acoperișurile și au dărâmat copacii în cursul nopții de azi, distrugând chiar și câteva mașini.

În Vâlcea, a fost grindină de mărimea unui ou de găină. Mai mult de jumătate din țară se află sub avertizare de vreme rea.

Ploile torențiale și grindina au făcut ravagii

În Vâlcea, la Horezu, o ploaie torențială de doar câteva minute a făcut ravagii. Grindina a fost de mărimea unui ou de găină, spre uimirea locuitorilor.

„Mamă, dar sunt mari. Uite, unele cât oul de găină!”, a declarat cineva.

Gheața a făcut probleme și pe Transalpina, unde șoferii de abia au putut să circule normal din cauza stratului care s-a depus pe stradă. O altă problemă a mai fost reprezentată și de bolovanii aduși de viitură de pe versanți, care au îngreunat circulația.

Și în Satu Mare vântul puternic a scos acoperișurile blocurilor din temelii și a dărâmat copacii. Mai multe mașini au fost strivite de crengi iar oamenii au fost în pericol și în interior. Magazinele din interiorul unui complex comercial au fost inundate de ploi.

În Timiș, meteorologii au emis, timp de o oră, un cod roșu de vijelii pentru mai multe localități.

Fulgere și tunete puternice la munte

La munte, vremea a fost și ea la fel de anevoioasă.

După ce a fost caniculă în urmă cu o zi, seara s-a dezlănțuit potopul în Brașov, cu fulgere și tunete puternice.

Fulgere luminoase au fost observate și filmate de oameni pe cerul din Băile Herculane. La Sibiu, mai mulți șoferi s-au pus cu mașinile în parcarea unei benzinării pentru a se feri de grindină.

În Cluj, la Gherla, o cameră de supraveghere a filmat furtuna puternică.

Ieri, meteorologii au emis în toată țara peste 40 de avertizări de vreme severă. Până azi, la ora 10:00, trei sferturi din țară sunt sub cod galben de vreme rea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *