Vești devastatoare pentru Simona Halep.Campioana României a primit o lovitură majoră

Simona Halep, care se află în prezent în suspendare temporară, va fi depășită în clasamentul mondial de Sorana Cîrstea după turneul de la Roma, care a început marți în capitala Italiei și se încheie pe 20 mai.
Pentru fostul lider mondial, alunecarea în clasamentul WTA este în prezent una dintre cele mai mici probleme, dar pentru statistică, va rămâne un fapt că, începând cu 22 mai 2023, ea va fi depășită în ierarhia WTA de Sorana Cîrstea. Indiferent de rezultatul turneului de la Roma, Sorana Cîrstea, care a câștigat săptămâna trecută turneul WTA 125 de la Reus, o va depăși pe Halep pentru că Simona va pierde cele 60 de puncte asociate rezultatului de anul trecut, când va ajunge în turul doi la această competiție. Sorana Cîrstea o întâlnește pe Katie Volynets, 21 de ani și 102 WTA, în primul tur de la Roma. Săptămâna aceasta, Cîrstea se află pe locul 34 în clasamentul mondial, cu 1.293 de puncte, în timp ce Halep se află pe locul 30, cu 1.350 de puncte. Au trecut aproape zece ani de când Sorana a fost mai mare decât Simona în clasamentul WTA. Pe 15 iulie 2013, Halep a depășit-o pentru prima dată pe Cîrstea, care se afla pe locul 33, urcând pe locul 23.

Sorana a depășit-o timp de două săptămâni în luna august a aceluiași an, când s-a clasat pe locul 21, în timp ce Halep s-a clasat pe locurile 25, respectiv 23 în săptămânile 12-18 august și 19-25 august. De atunci, fosta lideră mondială s-a clasat întotdeauna mai bine decât Sorana Cîrstea. În plus, în această săptămână, câștigătoarea a două trofee de Grand Slam, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, și-a pierdut statutul de cea mai bine clasată jucătoare română în fața Irinei Begu, care se află acum pe locul 27, cu 1.443 de puncte. În altă ordine de idei, Srinivasan Saimani, un renumit avocat din India, a vorbit despre dosarul în care este implicată Simona Halep, care a fost amânat din cauza unui sistem supraîncărcat.

Potrivit avocatului Srinivasan Saimani, chiar dacă Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a informat că procesul decurge conform Codului Mondial Anti-Doping, Simona Halep are dreptul să fie nemulțumită. Avocatul afirmă că a reprezentat sportivi în chestiuni în care procedurile au înregistrat întârzieri semnificative de la data emiterii notificării de acuzare, iar aceste întârzieri sunt cauzate de un sistem supraîncărcat care lucrează peste program pentru a gestiona numărul de cazuri anti-doping.

În ciuda faptului că reglementările prevăd includerea perioadei de suspendare provizorie în sancțiunea finală, avocatul afirmă că acest lucru nu compensează timpul pierdut în așteptarea deciziei, timp în care sportivul este departe de antrenamente și competiții. În final, avocatul Saimani este de acord cu nemulțumirea Simonei Halep și afirmă că în principiu, nu poate contrazice sportiva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *